Gajahlah Kebersihan

Pagi itu di sebuah padepokan Sapu Jagat …

A: Kesel ta pean?

B: Perlu dijawab mbah?

A: Opo’o emang le?

B: Makaryo terus mbah, kebutuhane akeh.

A: Kebutuhane sopo? Awakmu opo sistem?

B: Njih ngertos piyambak lah mbah nek ingkang ngeten pripun.

A: Trus? Mbok jarno koyo ngono terus mlakune?

B: La pripun mbah, apalah aku yang hanya tukang sapu belaka.

A: Yo sapuen iku sing gak nggenah, ojok mung ngersulo tok padahal awakmu ngerti.

B: Siap mbah, sekedap kulo badhe njupuk sapu. Pamit njih.

A: Oke tiati, sing resik yo nek nyapu. Semangat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s